Antwoorden op vaak gestelde vragen

Vraag: Wat is de levertijd?

Antwoord: Sieraden die uit de (kleine) voorraad geleverd kunnen worden en geen maatwerk aanpassingen nodig hebben, kunnen direct uit de Salon worden meegenomen. Bij een email bestelling of Online bestelling worden de sieraden binnen 2 werkdagen tot 1 week naar je verstuurd.

Trouwringen kunnen in ca 6-8 weken worden geleverd.

De meeste sieraden worden op bestelling gemaakt. Hiervoor is de levertijd ca 6-8 weken, met uitzondering van de evt gekozen maatwerk opties als een extra gravering of speciaal gezochte edelstenen. Dan duurt het wat langer.

Voor het ontwerpen in opdracht komt daar ongeveer 4 weken bij vanwege het overleg en maken en bespreken van de ontwerpen.

Om in gedachten te houden is dat de levertijd voor bestellingen en de ontwerpen in opdracht in de zomer of bij extra drukte langer kan zijn. Maar bel anders even voor overleg.

Er kan bij uitzondering met spoed worden geleverd: uit voorraad kan dit direct, en op bestelling kan het in 4 weken klaar zijn. Vraag even of de ringen waar jullie verliefd op zijn geworden misschien op voorraad zijn, want dan kunnen ze wellicht al binnen een week bij jullie in huis zijn. ♡


V: Wanneer kan ik langskomen?

A: De actuele openingstijden staan links onderaan de website, onder HOURS

Vanwege andere reserveringen graag even een afspraak maken voordat je langskomt voor een persoonlijk ontwerp of trouwringen. Dan is er de tijd om goed te kunnen adviseren, evt. te ontwerpen en alle mogelijkheden door te nemen. 

Boek een afspraak hier

Tel: 070-8891630 

Mailcontact


V: en hoe gaat het in zijn werk als ik iets wil laten ontwerpen?

EEN VERTREKPUNT KAN EEN SIERAAD UIT DE COLLECTIES ZIJN, OF BRENG IETS INSPIRERENDS MEE. FOTO’S VAN KUNST, EEN SCHILDERIJ, EEN GEDICHT OF EEN STUKJE STOF..

A: Eerst is er een vrijblijvend oriënterend gesprek waarin we overleggen wat je wensen zijn, wat het mag kosten en wat er mogelijk is.

Wanneer het ontwerp in het eerste gesprek duidelijk wordt en er geen verdere schetsen of proefmodellen nodig zijn, zijn de ontwerp kosten gratis. 

 • Nadat het ontwerp duidelijk is wordt er een kostenraming gemaakt. Zo zijn er geen verrassingen. 
 • Nu kan ik beginnen met de vervaardiging van het sieraad of een proef of een wasmodel. In overleg spreken we een aanbetaling af van 50% van de model/ontwerp kosten. (Het maken van een model heeft een levertijd van ca 4 weken.)
 • Dan kom je langs om het model/ontwerp te bekijken, evt aanpassingen kunnen nog worden gedaan.
 • Wanneer je helemaal tevreden en blij bent wordt de andere 50% van de model/ontwerpkosten afgerekend, en een aanbetaling in overleg van 50% voor de kosten van de vervaardiging gedaan. (Het maken van het sieraad of object heeft een levertijd van ca 6-8 weken.)
 • Je komt misschien nog een keer langs om eventueel speciaal bestelde edelstenen uit te zoeken, of om de pasvorm van het sieraad precies goed te laten aanpassen.
 • Dan is het sieraad of object klaar om opgehaald te worden. Altijd weer een leuk moment  ♡

V: Welke mogelijkheden zijn er om te betalen?

A: Op de volgende manieren kun je in De Salon betalen:

 • PIN 
 • Geen Cash: We accepteren vanwege de veiligheid helaas geen contante betalingen.
 • Overschrijven: De betaling van de aanbetalings-factuur of restfactuur van uw bestelling kunt u voor u het sieraad komt ophalen ook overmaken naar het rekeningnummer. 

A: op de volgende manieren kan een bestelling via de Online Store worden betaald: 

 • Credit card, Mastercard
 • Paypal (dan is je aankoop ook verzekerd)
 • Overmaken voor het pakketje naar je verzonden wordt met micropakket.
 • Betalen aan de postbode (onder rembours, er worden evt rembourskosten in rekening gebracht)
 • Bij ophalen in de Salon. (op afspraak) Hier kan met PIN worden betaald.

V: Sprechen Sie Deutsch?

A: Ja ich übe gerne, doch spreche finde ich einfacher dan es zu schreiben. Wann Sie mir die verkehrte Fall verzeihen können, dürfen wir uns wohl gezetst und mit Spaß unterhalten. :D


V: Do you speak english?

 

V: Waar kan ik parkeren? 

A: Yep. I am pleased to explain, or translate anything you would like to know.

 

A: Parkeren kan als je geluk hebt in de straat voor de Salon, of je rijd 100 meter door en parkeert in de grote markt parkeergarage.