Back to All Events

Doorlopende expositie nieuwe sieraden


In de Salon zijn doorlopend de nieuwste sieraad ontwerpen te zien en te passen.

HEDEN: De collectie koralen met (echt) heel veel verschillende ontwerpen oorbellen, ringen, enkele colliers, en voor de mannen ook manchetknopen en broches. 

HEDEN: Nieuwe trouwring ontwerpen -Earth- -Rockrings- en -Aurora-

HEDEN: jaa nieuwe Takjes ringen

OVER HET ONTSTAAN VAN DE "KORALEN"

De structuur van de koralen wordt met de hand gemodelleerd uit was. Tijdens het modelleren ben ik op zoek naar een bepaalde OnBedoeldheid, een vanzelfsprekendheid die de natuur zo natuurlijk maakt. Een wolkenlucht, of een boom, is namelijk nooit 'mislukt'.
In mijn ontwerpen is schoonheid een gevolg van een onderliggende ordening, en geen uitgangspunt voor een ontwerp. De onderliggende ordening bepaal ik voor ik begin met modelleren met een parameter (bvb "ieder takje wordt 3 takjes" ) en door die ordening aan te houden ontstaat er natuurlijk en OnBedoeld een vorm. Het magische, vind ik, is dat er alleen door iets niet mooi te willen maken er een natuurlijke, en schijnbaar willekeurige, schoonheid kan ontstaan. 

ZWARTE KORALEN ALS 'TOVERBAL'

Het idee bij de zwarte 'koralen' is dat ze veranderen: tijdens het dragen komt langzaam de waardevolle binnenkant te voorschijn. De uiteinden van de koraalpootjes worden langzaam zilver , of goud, en dat zorgt voor een dynamisch beeld: de stippen die zo ontstaan geven extra diepte aan de koraal structuur. 

Verder hoor ik van mensen dat ze mijn sieraden vinden lijken op archeologische vondsten. wanneer ik dat hoor dan vind ik een ontwerp gelukt.

Nieuwe trouwring ontwerpen: ROCK rings